İlk defa evlenecek gençlerin evlilik masraflarını paylaşabilmek amacıyla hükümetin gençlere yönelik hayata geçirdiği destek paketi olan "Çeyiz Hesabı" uygulaması için başvurular başladı. Gençlerin evlilik hazırlıkları için oluşturdukları birikimlere devletin katkı payı sağlayacağı uygulama kapsamında dünyaevine girmeye hazırlanan gençlere en fazla 5 bin liraya kadar destek verilecek.

 Çeyiz Hesabı'ndan yararlanmak için 27 yaşını doldurmamak ve ilk evlilik şartı aranıyor. Ayrıca ilgili bankalara açtırılacak çeyiz hesabına evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca düzenli olarak asgari 100 lira azami ise bin lira ödeme yapılması gerekiyor. 

Ödemelerin üçer aylık veya aylık yapılabileceği uygulama çerçevesinde evlenecek gençler evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde evlilik cüzdanları ve ilk evliliğine dair nüfus kayıtlarıyla bankaya başvurarak en geç 2 ay içerisinde hesaplarının bulunduğu bankadan paralarını devlet katkısıyla alabilecek. Hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sine kadar devlet katkısı için azami tutar 5 bin lira olarak belirlenirken, bu oranın her yıl yeniden yapılacak değerlendirme ile arttıralacağı bildirildi.Seçim vaatleri arasında yer alan Çeyiz Hesabı ile hükümet, maddi imkansızlıklar nedeniyle evliliklerin geciktirilmesinin önlenmesini ve gençlerde evliliğin teşvik edilmesi hedefliyor.

Haber; C:ÜSTÜNER