Yaşadığı ekonomik sorunlarla adından sözettiren FİSKOBİRLİK konusunda bir açıklama daha geldi. Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Aralık 2007'de göreve geldiklerinde birliğin üreticiye 105 milyon lira, bir bankaya 65 milyon lira olmak üzere toplam 170 milyon lira borcu bulunduğunu belirtti.
Görevleri sırasında ayrıca iştirakleri olan Entegre Fındık İşleme Tesisleri ile Ordu Yağ Sanayi AŞ'ye toplam 10 milyon lira nakit para aktardıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

''Bununla birlikte Bakanlar Kurulu kararnamesi kapsamında, FİSKOBİRLİK'e verilen 30 bin ton kabuklu fındıktan 62 milyon lira gelir elde edilmiştir. Bu paranın 34 milyon lirası ile söz konusu bankaya borcu olan 8 bin 976 üreticinin kredi borcu kapatılmıştır. Burada ayrıca 28 milyon lira ile de yaklaşık 15 bin 914 üreticiye kısmi ödeme yapılmıştır. Bugün itibarıyla üreticiye 65 milyon lira, bir bankaya ise 40 milyon lira borcumuz bulunmaktadır.''

Bayraktar, TMO'nun geçen yıl Nisan ve Mayıs ayında kabuklu fındık satmak için ihale yaptığını, bu ihalelerde satışa sunulan fındığa 2,10 kuruş ile 3,30 kuruş arasında teklif geldiğini, bunun üzerine TMO'nun elindeki bütün ürünü satışa sunduğunu belirterek, bu kararın üzerine piyasada 4,10 lira civarında olan fındık fiyatının bir gün sonra 3,6 liraya, Ağustos başında ise 3 liranın altına düştüğünü savundu.