Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, yargıya taşınan Çilimli’ye kurulması planlanan OSB’ ile Düzce’deki OSB bağlantısı, ticaret odasının yeni binası ve TOBB’un Düzce’ye yapmayı planladığı okulla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Çakır, Çilimli'ye yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazisi üzerine kurulacağı gerekçesiyle Ziraat Mühendisleri Odası’nın projeye itiraz etmesini bilgi eksikliği olarak yorumladı.

HUKUKA HEP BİRLİKTE GİDECEĞİZ

Düzce’ye gelecek olan her sanayide seçici olacaklarını yineleyen Çakır, “ 3. OSB daha önce planlanmış ve ortaya konmuş. İhtisas sanayi sonuca yaklaştı. Hukuki kanadını zorlamak çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Orada ihtisas OSB’si olacak ve seçici davranılacak. Kimse hukukun üstünde değil belki vereceği kararı beğenmeyebiliriz. Eğer hukuk sanayi kurulmasını izin vermem derse ben şahsen üzülürüm. O zaman hukuki yollara da birlikte gitmeliyiz. Onlarında fikrine saygı duyuyorum belki de nihai hedeflerini bilgi eksikliğine bağlıyorum. Hukuka hep birlikte gideceğiz.”diye konuştu.

HAVA SU KADAR İHTİYAÇ

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın OSB Bağlantısını gereksiz bularak “kılımı kıpırdatmam” demesinin ardından tartışmalara neden olan otoban çıkışı için Çakır, acil çözülmesi gereken başka bir konuya işaret etti.

Çakır, “OSB ile konuşulacak çok tarafı var. Ancak benim olmazsa olmazım şehre 1. Ve 2. OSB’nin bağlanması. Şuan bir bağlantı var anca mevcut yolun düzeltilerek duble olması hava su kadar ihtiyaç. Projelendirilip duble yol olması lazım. Bu çözülürse diğer tartışmalarda rafa kalkar.” şeklinde konuştu. 

YENİ BİNA 1. ÖNCELİK DEĞİL

Yeri ve projesi hazır olan yeni TSO binası için ise Çakır, bunun için ticaret odası meclisinde bir irade olduğunu ancak birinci öncelik verilmediğini belirtti.

TOBB’ın Düzce’ye okul sözünü hatırlattığımız Çakır, bu konuyu birkaç kez ilettiklerini kısa süre içinde yapacakları bir ziyaretle tescilleyeceklerini söyledi.

Çakır, “TOBB’ta bu konuyu birkaç kez gündeme getirdik. Hatta Rıfat Hisarcıklıoğlune ilettik. Hisarcıklıoğlu’nun “zapturapt” sözü var. Bizde toplu bir ziyaret yaparak tescilleyeceğiz. Kamuoyunun okul beklentisini karşılayacağız. “dedi.

Çakır, Başbakan Erdoğan’la 3 günlük Finlandiya gezisinin çok verimli geçtiğini yaptıkları görüşmelerde birkaç yatırımcı ile iş yapma imkanı doğduğunu da sözlerine ekledi.

Haber: S. KAŞKIR