"Toplu sözleşmeye pedal ayarı" isimli etkinlik kapsamında Balıkesir 'den yola çıkarak Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya 'dan sonra Düzce’ye ulaşan ve Bolu, Ankara istikametine devam edecek olan Büro Memur-Sen bisikletli eylemci üyeler toplu sözleşme talepleri hakkında Anıtpark Meydanında basın açıklaması yaptı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi taleplerini duyurabilmek için bisikletle Balıkesir'den Ankara'ya yola çıkan Memur-Sen'e bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) üyesi grup Sakarya’nın ardından Düzce’ye ulaştı.

Düzce Anıtpark Meydanına bisikletleriyle gelen grubu, Mermur-Sen'e bağlı sendikaların kentteki üyeleri karşıladı.
Büro Memur Sen Düzce Şube Başkanı Mahmut Gazi Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, 2 milyon memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin 3 Ağustos'ta başlayacağını söyledi.

Sendika olarak tüm üyeleri ve aileleri için kazanımlar elde etmek ve refah seviyelerini artırmak amacıyla var güçleriyle mücadele edeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Son yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki yoksulluk sınırı 4 bin liranın üzerindedir. Hizmet kolumuzdaki memurlar ise ortalama 2 bin 200 lira maaş almaktadır" diye konuştu.
Yılmaz, kamu görevlilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için bütçeden haklarını istediklerini belirterek şartlarını ifade etti.

BÜYÜMEDEN PAY İSTİYORUZ
Yılmaz’ın ardından Memur-Sen Düzce İl Başkanı Orhan Kılıç, son günlerde meydana gelen terör olaylarına tepkisini ifade ederek Türkiye’nin sahipleri olmaya devam edeceklerini ve ülkeyi kimseye peşkeş çekmeyeceklerini söyledi. Kılıç, Memur-Sen’in bu yıl talep ettiği yüzde 8 artı 8 zammın afaki bir rakam olmadığını belirterek büyümeden pay istediklerini dile getirdi.

Bisikletli grup, Düzce’nin ardından Bolu güzergahını takip ederek Ankara'ya ulaşacak ve 1 Ağustos'ta Güven Park'taki basın açıklamasına katılacak.

Haber:Y.SEVER