Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen balık, bereketiyle balıkçıların, fiyatıyla ise alıcıların yüzünü güldürüyor. Balığın denizden bol miktarda çıkması fiyatları düşürürken, şu günlerde en çok tutulan balıklar olan palamut ve çinekopa rağbet var.


Balık tezgahlarını dolduran çinekop ve palamudun satışından memnun olduklarını söyleyen balıkçılar, geçen yılla bu yıl arasında yarı yarıya fiyat farkı yaşandığına dikkat çekti.
Düzceli balıkçılar, pazardaki son durumu şu şekilde özetledi: “Özellikle bu yıl palamut ve çinekop balığında bir bereket var.

Balığın bol oluşuyla birlikte fiyatlar da oldukça düştü. Geçen yıl bu zamanlar bir palamut 10 TL’den satılıyordu. Şimdi yaklaşık bir kilogram ile 800 gram gelen bir palamudun 5 TL'den satışı yapılıyor. Yine geçen yıl çinekop balığının kilosu da 20 TL’den satılıyordu. Şimdi ise 10 TL civarında seyrediyor ama daha da fazla ucuzlayacağını düşünüyoruz.”


Akçakoca’daki balıkçılar ise çinekopun denizde hamsi ve diğer canlıları yiyerek beslendiğini bu yüzden Akçakoca’da hamsinin bundan sonraki süreçte olacağını beklemediklerini söyledi.

 

Haber: Y.SEVER