Ekonomik Krizle boğuşan vatandaşlar nakit parayı kullanmaktan kaçınıyor. Elindeki sıcak parayı saklamayı tercih eden vatandaşlar Büyük Alışveriş merkezlerinde ve Marketlerde Kredi kartlarına uygulanan cazip kampanyalar, ekstra para puan uygulamaları ve özel taksit avantajları nedeniyle vatandaşlar nakit para yerine Kredi Kartı kullanmayı tercih ediyorlar.

Hal böyle olunca da sadece Haziran ayı içerisinde kredi karı ile yapılan alışveriş tutarı 47 Milyar Liraya ulaştı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Haziran ayı başında kredi kartı borcu toplamının 47 milyar TL'ye ulaştığını açıkladı.

Kredi kartı kullanımındaki bu artışın vatandaşı sıkıntıya soktuğunu da belirten Palandöken kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısında ciddi artış yaşandığını ve kredi kartı borcu toplamının Nisan ayında 3,7 milyar TL'ye ulaştığını açıkladı.

Son dönemde büyük market sayısında yaşanan artış ve marka çatısı altında açılan büyük alışveriş mağazaları Düzce'de de kredi kartı kullanımını arttırdı. Özellikle alışverişlerde kredi kartlarına uygulanan ekstra taksit imkânı ve peşin fiyatına 12 aya varan vade imkanları kart kullanımında önemli rol oynuyor. Türkiye’deki artışla paralel düzeyde ilimizde de artan kart kullanımları nedeniyle birçok kart sahibi ödeyemediği borçları yüzünden icralık oluyor ve sicilini bozuyor.

Haber; Ü. ÇETİN