Bugün yapılandırma ile ilgili art arta haberler geldi. İlk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı, peşin ödemeyi tercih eden mükelleflerin gecikme zamlarıyla birlikte yapılandırılan borçlarını bugün ödeyebileceklerini açıkladı. Ardından SGK, taksidini ödemeyenin yapılandırması iptal edileceğini duyurdu.
Borç yapılandırmasını peşin ödemeyi tercih eden mükellefler için açıklama yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, yapılandırılan tutarların peşin ödeme süresinin 30 Kasım 2016 tarihinde sona erdiğini anımsatarak, buna karşılık borçlarını peşin ödemeyi tercih eden mükelleflerin 2 Ocak 2017 Pazartesi gününe kadar geç ödeme zammı ile birlikte borcunu ödeyebileceğini belirtti. 

SGK'DA SÜRE UZATIMI
Öte yandan borçlarını yapılandıranların 2 Ocak 2017 tarihine kadar ödeme yapması gerektiği yönünde günlerdir uyarılarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu, bankalarda sistem çökünce süre uzatımına gitti. 
Peşin ve ilk iki taksitten birini ödemek için daha önce 2 Ocak 2017 olarak açıklanan son ödeme tarihi 9 Ocak 2017 Pazartesi gününe kadar ertelendi. 6736 sayılı Kanun kapsamında SGK borcunu yapılandıranların peşin ya da taksitlendirme ödemelerinin son başvuru günü 1 hafta daha uzatılırken, bu tarihte ödenmeyen taksit veya peşin tutarlardan dolayı yapılandırmanın bozulacağı uyarısı yapıldı.