6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanundan yararlanma şartlarından bir tanesi de bir takvim yılında iki taksitten fazla taksitin ihlal edilmiş olması. Ancak bir takvim yılında ikiden fazla ihlalin yapılması halinde ilgili kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde ödenmeyen borç tutarları yapılandırma öncesi haline dönecek.

Bazı mükelleflerin kanun kapsamında yapılandırılan borçlarına ilişkin Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında ödenmesi gereken 1’inci, 2’inci ve 3’üncü taksitlerin süresinde ödenmediği, eksik ödendiği tespit edilirken, borçların ödenmesine yönelik büyük imkanlar getiren 6111 sayılı kanun düzenlemelerinden yararlanma haklarının sürdürülmesinin menfaatlerine olacağı bildirildi.

Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmayı sürdürebilmek için 30 Kasım 2011 tarihli 4. Taksitini süresi içerisinde yatırılması gerekiyor. Aksi taktirde tecil taksitlendirmesi bozulacak ve borçları yapılandırmadan önceki haline dönecek. Bu nedenle mükelleflerin Vergi Dairesine olan borçları konusunda Vergi Dairesi’nden bilgi almaları istendi.

Haber; H. İŞCAN