7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Borçların yapılandırılmasından yararlanmak isteyenler için başvuru süresi 31 Temmuz’dan 27 Ağustos’a kadar uzatılmıştı.

 Vergi borçlarıyla ilgili çıkartılan kanundan yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyenlerin yeni tarihin ardından 27 Ağustos’a kadar başvurmaları gerekiyor. Vergı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin başvurular devam ederken, şimdiye kadar yaklaşık 3 milyon kişinin devletle barışmak için müracaatta bulunduğu belirtildi. Başvuruların 27 Ağustos’a kadar süreceği yapılandırma kapsamında vatandaşlar, borçlarını belirtilecek tarihe göre ilgili kurumlarda ödeyecek.

Süre 27 Ağustos’a uzatıldı ancak 9 günlük Kurban Bayramı olması nedeniyle son hafta sıkıntılı geçecek. Diğer taraftan borç süresinin ilerleyen bir tarihe yeniden uzatılıp uzatılmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.


Haber: M. AYDIN