Ehliyetsiz veya alkollü araç kullanmak sebebiyle verilen idari para cezaları, savcılık idari para cezaları, mahkeme idari para cezaları, karayolları kaçak geçiş ücretleri ve trafik idari para cezaları Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolu Taşıma Kanununun 6111 sayılı hükmüne göre yapılandırılarak Kasım/2013, Ocak/2014 ve Mart/2014 aylarında üç eşit taksitte ödeme imkânı getirildi.

Düzce defterdarlığından yapılan açıklamada Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 31 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili vergi dairesine veya mal müdürlüğüne müracaat etmeleri istendi. Yapılan açıklamada birden fazla vergi dairesine idari para cezası borcu olan mükelleflerin ise her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvurmaları gerektiği bildirildi.

Söz konusu Kanun kapsamına giren idari para cezası borcu olanların mağdur olmamaları için 31 Ekim 2013 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiği kaydedilerek, konu hakkında daha detaylı bilgilerin Düzce defterdarlığı resmi internet adresinden öğrenebileceği bildirildi.