Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) kamu çalışanlarının 2014'teki zam kayıplarının giderilmesi için Türkiye'de kapsamlı bir eyleme gitti. Geçtiğimiz yıl Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ile hükümetin 'anlaşması' sonucu kamu emekçilerinin 123 liralık seyyanen zamma mahkum edildiğini savunan sendika üyeleri en az yüzde 12 ek zam için bugün meydanlara çıktı.


KAMUSEN'e bağlı sendikaların Düzce temsilcileri de Spor sokak çıkışında saat 12.30'da başlayan eylemde bordro yaktı.

 

Sendika üyeleri adına basın açıklamasını Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Sekreteri Temel Kırali yaptı. Kırali, Memurların ve emeklilerin iki yılının resmen çalındığını belirtti ve yüzde 12 ek zam talep ettiklerini ifade etti.

 

Kırali, “Bugün memurlarımız sözde zamlı maaşlarını aldılar ve acı gerçekle bir kez daha yüzleştiler. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos’undan beri, gerçekleri dile getiriyoruz. Gerçekler ortada; 2014 memurlarımız ve emeklilerimiz için kara bir yıl odu. 2015 daha da zor olacak. Sözde yetkili konfederasyonun 1,5 yıldır, memur maaşları ile ilgili bir tek açıklama yaptığını görmedik. Allah için çıkıp da Başbakan’ı; Maliye Bakanı’nı dahi düzeltmediler. “Hayır, bizim imza attığımız maaş artışı, ortalama memur maaşına %5,2 zam demek.” diyemediler. Bunlar, %12 ek zam talebimize de karşı çıktılar. Sanırsınız, bunlar memur sendikası değil de Maliye Bakanlığı yetkilisi. Biz istiyoruz, herkesten önce onlar karşı çıkıyor.Ama iş konuşmaya geldiğinde, sendikacıyız diye ortalıkta dolaşıyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Gemi su alıyor; 2015 yılında batacak ama kendileriyle birlikte memurları da batıracaklar. Biz, %12 ek zam talebimizi sonuna kadar dile getireceğiz.Biz, memurlarımızın haklarını sonuna kadar müdafaa edeceğiz.” ”ifadesini kullandı.

Haber; S.KAŞKIR