Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkez binasında düzenlenen 12. Dönem Sertifika Töreni’ne, 4. kez sertifikasını yenilenmeye hak kazanan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve Genel Sekreter Ayten Nursel Kocadağ katıldı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın sertifikasını TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete verdi.

12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizerken, yapılan törenle birlikte 26 oda ve borsanın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını söyledi.​



Ayıca 54 oda ve borsanın akreditasyonunu yenilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu "Oda ve borsalarımız proje üretiyorlar, yurtdışına açılıyorlar, reel sektöre işin hakkını vererek kanaat önderi oluyorlar. İşte 5 yıldızın manası da burada gizli. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalar da, minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. Yani dünya standartlarında çalıştıklarını belgelemiş oluyorlar.” dedi.

Sertifika töreninde ayrıca Düzce Ticaret Borsası da ilk kez Akredite Oda Sertifikası almaya hak kazandı.