Kurban bayramına 1.5 aydan az bir süre kala Düzce'deki hayvan pazarında da yavaş yavaş hareketlilik başlarken en merak edilen konu kurbanlıklara bu yıl zam yapılıp yapılmayacağı...
 
Hayvan yetiştiricilerinden kurbanlık alacakları rahatlatacak açıklama geldi. Görüşünü aldığımız kurban satıcıları bu yıl büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara zam yapılmayacağını, fiyatların geçen yılla aynı seyredeceğini müjdeledi.
 
Tedbirler işe yaradı
 
Geçtiğimiz yıllarda hayvan sayısının azlığına bağlı olarak fırlayan et fiyatları kurbanlık fiyatlarını da etkilemiş, hükümet çareyi ithal hayvanla piyasadaki talebi karşılamakta bulmuştu. Alınan tedbirler sonucunda artık hayvan sayısı arttı ve buna bağlı olarak fiyatlardaki yükselme de hayvan ithalatı da durdu. Bu yıl angus değil tümüyle yerli hayvanların pazarlardaki yerini alacak olması nedeniyle yüzü gülen satıcıların tek isteği umdukları gibi satış yapmak.
 
İşte fiyatlar
 
Kurbanlık fiyatlarında geçen yıla oranla zam söz konusu olmadığını belirten kurbanlık sahipleri, büyükbaş hayvanların 3 bin ila 8 bin TL arasında, küçükbaş hayvanların ise 400 TL ila 900 TL arasında alıcı beklediğini belirtti.
 
Öte yandan uzmanlar her ne kadar hayvan yetiştiricileri tarafından 'zam yok' müjdesi gelse de bayramdan önceki hafta yüzde 5 ya da 10 gibi bir zamın olabileceğini ancak bayramın ilk gününden itibaren fiyatların geçen yılki seviyeye düşeceğini belirtiyor.

 

Haber; C. ÜSTÜNER