Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (EPDK) yaptığı toplantının ardından, özellikle İran tahkim davasıyla ilgili olumlu karar çıktıktan sonra yılbaşı itibarıyla başlayacak olan doğalgaz indiriminin 1 Ekim itibariyle vatandaşa yansıyacağını kaydetti.
Tahkimle ilgili kararın yılın son çeyreğinde karar aşamasına geldiğini ve yıl sonundan önce uygulanacağını dile getiren Albayrak, "Biliyorsunuz yılbaşı itibariyle özellikle İran tahkimiyle ilgili ilk olumlu karar sonrasında BODAŞ'ın  taşıyacağı ekonomik yükle ilgili indirim olarak yansıyacağını belirtmiştik. Bu kararın yıl sonundan önce uygulanması için bir süreç içindeyiz. Karar imza noktasına gelmediğinden süreç tamamlanmadı. Ancak kış gelmeden başlayacağını ifade ettiğimiz için toplantı neticesinde 1 Ekim itibariyle yansıtma yönünde karar aldık" dedi.

Albayrak, doğalgaz fiyatlarındaki indirimin hane halkının gelirini olumlu yönde etkilemesinin yanı sıra sanayideki maliyetleri de düşürerek daha fazla rekabet sağlayacağını da söyledi.
Doğalgazdaki indirimin enflasyon da dahil birçok alana zincirleme etkisi olacağını düşündüğünü de belirten Albayrak, "Elektrikte bir zam ön görmüyoruz, inşallah bu maliyetlerin düşmesine dayalı önümüzdeki dönemde tam tersine elektrik maliyetlerinde düşüş olması yönünde bir hareket de olması muhtemel" şeklinde konuştu.

Ayrıca Albayrak, yerli kömürde konusunda da önemli aşama kaydettiklerini söyledi.