Türk Büro-Sen Düzce Şube Başkanı Temel Kırali, değil 2023 yılını bir gün sonrasını göremeyen bir irade ile karşı karşıya olunduğunu söyleyerek, iktidarın kurumlarda yaptığı düzenlemeleri eleştirdi. Kırali, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi bir çok kurumda haksızlık ve adaletsizlikler meydana getirdiğini iddia etti.

Kırali, “ Memurlara eşit işe eşit ücret verdiğini söyleyen hükümet, üst bürokratların maaşına %30’lara varan zamlar yaparak, bürokratları ihya ederken, ek ödemesi düşük olan diğer çalışanlara göstermelik bir artış sağlamıştır. Başta maliye bakanlığı olmak üzere birçok kamu kurumunda çalışan memur ise hak mahrumiyetine uğramıştır. Bir kısım kazanımları da ellerinden alınmıştır. Üst grup çalışanları ile diğer çalışanlar arasındaki ücret farkı daha da açılmıştır. Bazı kurumlarda kadroya geçemeyen 4/B’ lilerle, 4/C statüsünde çalışanlara kadro verilmemiş, hüsrana uğratılmışlardır.” Dedi.

Bu Kanun Hükmünde Kararname ile yok sayılan bir başka kesiminde Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında görev yapan; Şube Müdürleri, Müdürler ve Müdür Yardımcıları olduğunu söyleyen Kırali, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının mağdur edildiğini ifade etti.

Kırali, “ 666 sayılı KHK’nın neresine bakarsanız bakın Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanları mağdur edilmiştir. Kamu çalışanlarının temsilcileri olarak bizlerin görüşlerine başvurmamakta direnen hükümet yetkililerine buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Tüm olumsuzlukları gidermek için bir an önce harekete geçin. Tarafların görüş ve önerilerine kulak tıkamaktan vazgeçin. Yeni bir düzenleme ile bu mağduriyetlerini giderin. Maliye’nin temiz ve lekesiz mazisine geri dönün. Saygınlığını, güvenilirliğini yeniden sağlayın. Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz.” Dedi.

Kırali, Hükümeti ve Maliye Bakanını son defa uyardıklarını, olumsuzlukların giderilmemesi, taleplerin karşılanmaması halinde, Türkiye genelinde her türlü demokratik tepkiyi ortaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

Haber; H. İŞCAN