Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu ayki meclis toplantısında meclis üyeleri, Ticaret Odası Başkanı Fahri Çakır’ı odayı maddi ve manevi zarara uğrattığı gerekçesiyle Düzce Ticaret ve Sanayi Odasını temsil etmemesi adına bir üst kurul olan TOBB’a bildirilmesi için önerge sundu.

Odayı zarara uğrattı

Önergede odanın yönetim kurulu başkanı Fahri Çakır’ın odayı temsil ettiği Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nda desteğe uygun olmadığı halde yönetim kurulunu yanlış yönlendirdiği ve birinci derece yakınının firmasına  makine alımı yapılmasından usulsüz olarak bir miktar para aktararak temsil ettiği kurumu maddi zarara uğrattığının tespit edildiği bildirildi.

Zimmete para geçirdi

Yine oda meclisini itirazı sonucu müfettiş incelemesi yapılan oda hesaplarında Çakır’ın kendi sorumluluğunda olan başkan danışmanı Alphan Namlı’nın zimmetine haksız olarak para geçirdiklerinin tespit edildiği açıklandı.

Ademi itimat oylaması

Bu ve benzer gerekçelerle Oda başkanı Fahri Çakır'ın  hem maddi hem manevi yönden odayı temsil etmemesi için Ademi itimat oylaması yapılarak  üst kurul olan TOBB’a bildirilmesi istendi. Oylamaya sunulan önerge 13’e 3 oyla kabul edildi.

Çakır: mahkemede görüşürüz!

Önerge ile ilgili Meclis Başkanı Ertan Taşlı’nın söz hakkı sunduğu TSO Başkanı Fahri Çakır ise kısa ve net konuşarak “ mahkemede görüşüz” karşılığını verdi.

Haber,S.KAŞKIR