Yapımının üzerinden 2 yıl gibi uzun bir süre geçmesine karşılık Düzce Belediyesi'nin tek daire satamadığı Camikebir konutları için bugün bir kez daha Encümen Toplantı Salonu'nda ihale düzenlendi.

'Uçuk' olarak değerlendirilen fiyatları yüzünden bir çok kez ihaleye çıkan ancak talipli çıkmayan konutlar için bu kez belediye meclisince alınan 'Yüzde 10' indirim kararı doğrultusunda fiyatlandırma yapıldı. Buna göre; 142 m2 alana sahip dairelerin fiyatları zemin katlar için 341 bin 362 TL, 2 ve 3. katlar için ise yaklaşık 355 bin 500 TL'ye indi. Revize edilen fiyatlar doğrultusunda encümen huzurunda açık teklif usulü arttırmayla satışa çıkartılan 31 daire için düzenlenen ihaleye vatandaş değil belediyeden alacağı bulunan firmalar ilgi gösterdi. Hal böyle olunca 31 daire alacaklılara borca karşılık satıldı.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye ve TOKİ işbirliği ile Camikebir Mahallesi'nde yapılan dairelerden kendisine ait olan 47 tanesine 2 yıldır tek bir alıcı bulamayan belediye, 16 daireyi borcuna karşılık olarak ilgili kurumlara vermişti. Geriye kalan 31 daireyi de 'satış'la elden çıkararak kasasına önemli bir para girişi sağlamayı umut eden belediye, yine hüsrana uğramış oldu. 

Ancak 31 daireyi belediyeden alacağı olan firmalara satarak borç yükünü hafifletti.

Haber: C. ÜSTÜNER