Düzceli iş adamlarına ve esnaflara yeni düzenleme yapılan Programlı denetim hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Programa ilgi oldukça yoğundu.
Vali Adnan Yılmaz, salonu dolduran iş adamlarına ve esnafa teşekkür ederek başladı ve denetimin artık korku unsuru olmaktan çıkması gerektiğini vurguladı.
Yılmaz, “Bu salonu tıklım tıklım doldurdunuz, Düzceli olmak budur. Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlarının iş müfettişlerince yapılacak olan programlı teftişlerine ilişkin iş adamlarımızı, esnafımızı bilgilendirme ve tanıtım toplantısı için şereflendirdiniz. Denetim hem çalışanların hem de işverenlerin sağlıklı koşullarda iş yaşamını sürdürebilmeleri için ihtiyaçtır. Denetimi, savrulmadan ayakta kalmaya çalışan işverenlerimiz için bir korku unsuru olmaktan çıkartmalıyız.” Dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlüğü Baş İş Müfettişi Selahattin Bedir, denetimlerin önceden iş yeri sahiplerine haber verilmeden yapıldığını söylerken artık bu denetimleri belirledikleri gün ve saat içerisinde yapacaklarını dile getirdi.
Bedir, “sektörler ve iş konuları bazında bu sektörlerin iş konularında daha fazla şikayet konuları mümkün olduğu kadarıyla asgariye ye indirmek için 3 senedir bu tür denetim programları hazırlıyoruz. Teftişlerde önceden çat kapı baskın denetimler yapılırdı şimdi ise şu gün geleceğiz şu konularda denetim yapacağımızı söyleyip gidiyoruz. Artık çat kapı denetim yok, güler yüzle yaklaştığımız zaman netice alıyoruz. Cezalardan şimdiye kadar sonuç alınmadı. 20 yıldır tüm sektörlerin sıkıntılarını biliyorum, biz tarafsız ve nötr olmak zorundayız, doğru neyse onun yanındayız. Türkiye’de hiçbir zaman mükemmeli yakalamak mümkün değil. Mükemmele ve standarda ulaşabilmesi için iş sağlığı ve güvenliği yasası çıktı. İş kazalarında Dünyada 3. Sıradayız bu sıra büyük bir devlete yakışmıyor. Bizim ülkemizde maalesef insanın önemi yok.” Diye konuştu.

Haber: S.YANAR