Eller üşüdü, tezgâh aralarına ateşler yakıldı. Sabahın erken saatlerinde pazar tezgâhlarını kuran esnaf, soğuk hava karşısında çok zorlandı. Kar yağışı ve don nedeniyle sebzeler tarladan çıkarılamayınca fiyatlar artmaya başladı. Soğuk hava akıllara hemen pazardaki ürünlerin fiyatlarında artış var mı sorusunu getirdi.

 

 

 



Kimi sebzelerin fiyatı, soğuğun etkisiyle iki katına çıkarken, soğukta satış yapamayan pazarcılar da zor durumda kaldı. Gün boyu açık havada satış yapmaya çalışan pazarcılar, tenekede yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştı.

 

 

Soğuk havalar nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlar ise alışverişe dahi çıkmayı tercih etmeyince pazarda bomboş kaldı.

Soğuk havada meyve fiyatlarında ufak tefek kıpırdama olurken, asıl artış sebze fiyatlarında oldu. Sebze fiyatlarında yüzde yüz artış yaşandı. Pazarın zam şampiyonları ise patlıcan, biber ve mantar…
Geçen hafta 1 Lira 30 kuruştan satılan biberin halden alış fiyatı 2-3 lirayı buluyor… esnafa göre havalar böyle giderse asıl zam Perşembe günü geliyor..

 

 

Pazarcı esnafı, marketlerden daha ucuz ürün sattıklarını söylese de vatandaşın soğuk havalardan pazara dahi gelmediğinden yakındı.

Bugünden sonra dolapları doldurmakta yarar var. Havalarda böyle giderse haftaya pahalı bir semt pazarı ile karşılaşabilirsiniz…

 

Haber: S. KAŞKIR