Bu yıl da beklentiyi karşılamayan alım fiyatları nedeniyle tepkilerle adından söz ettiren fındık için yürüyüş başladı. CHP'nin Karadeniz milletvekilleri öncülüğünde organize edilen "Fındık Yürüyüşü" bugün saat 11.00’da Ordu Büyükşehir Belediye Binası önünde başladı. "Fındık üreticisi yalnız değildir!" sloganıyla günler öncesinden duyurusu yapılan ve çok sayıda partili ile üreticinin de katıldığı yürüyüş 3 gün sürecek.

20 Eylül 2017 Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Giresun’da yapılacak final mitingi ile sona erecek. Ordu'dan başlayıp Giresun'da son bulacak yürüyüş ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, 2017 fındık taban fiyatının açıklanmasıyla beraber fındık üreticisinde büyük hayal kırıklığı oluştuğunu belirterek, bu durumun tüm geçimini fındığa bağlayan üreticiyi isyan ettirip bahçesini yakacak duruma sürüklediğini savundu.



"Fındık üreticilerinin hakkını savunmak başlıca görevlerimizdendir"
Torun, "Dünya ithal fındık ihtiyacı yüzde 70 oranında Türkiye’den temin edilirken, AK Parti hükümetinin itinayla yabancı bir firmanın fındık üreticimizin alın terini sömürmesi için yaptığı uygulamaların üreticilerimizi dayanılamaz bir noktaya getirmiş olması utanç vericidir. AK Parti hükümetinin yanlış politikaları neticesinde geldiğimiz bu noktada, halkımızın menfaatlerine ters düşen durumlarda verdiğimiz her mücadele gibi fındık üreticilerinin hakkını savunmak da başlıca görevlerimizdendir. Ordu’dan Giresun’a fındık ve fındık üreticileri için yapılacak onurlu yürüyüş sahipsiz bırakılan üreticilerimizin hükümete vereceği haklı bir tepki olacak ve tüm dünyada ses getirecektir. Bu noktada söz konusu sadece fındık ve fındık üreticisi olmayıp, AK Parti hükümetinin yanlış tarım politikaları yüzünden zor günler geçiren tüm çiftçilerimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak alın teri ile ekmeğinin peşinde olan onurlu çiftçilerimizin haklı mücadelesine vereceğimiz destek her zaman sonsuzdur."




Haber:C.ÜSTÜNER