SGK'nın borçlarının yapılandırılmasının gündemde olduğu bugünlerde emekli olma hayaliyle evrak peşinde koşuşturan Düzceli çiftçinin haklarının "gasp edildiğini " belirten Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, bu konuda SGK'dan anlayış bekledikleriin söyledi:

"Çitçimizin SGK ile sorunları var" diyerek sözlerine başlayan Öztürk,şunları söyledi:

bu sorunların başında daha önceki yıllarda Virginia tipi tütün eken, FİSKOBİRLİK’e fındık teslim eden ,pancar ekimi yapanlara Bağ-Kur kesintileri vardı. Hükümetin çıkardığı kanun gereği geriye dönük borçlanıyor, bağ kurla gerekli belgeleri hazırlayıp emekli olabiliyorlardı. Ankara ile yaptığımız görüşmelerde geriye dönük bir yıl kesinti de yapılsa çiftçilerimiz borçlanabiliyordu. Düzce SGK il müdürlüğünde personel tam zıttı yönünde çiftçiden 1 yıl kesinti yapılırsa bir 1 yıl borçlanır, iki yıl borçlanamaz diyor. Oysa çıkan kanun ziraat odası kayıtları devam ettiği sürece bu haktan yararlanabilir şeklinde."

DÜZCE SGK FARKLI BİR YÖNTEM VAR

Düzce SGK'nın Ziraat Odasının kayıtlarının uygun olmadığını söyleyerek çiftçi ile ziraat odasını karşı karşıya getirdiğini belirten ziraat Odası Başkaın Öztürk:

"Bilgisayarın giriş tarihi belli. Ben buraya 2002 yılına kadar bilgisayar yoktu. Üye kayıt defterine kaydediyorduk. Biz geldikten sonra bilgisayar sistemine geçirdik. O defterli atmadık 2 bin kişiyi emekli yaptık. Şimdi SGK’dan gelen Denetmenler defterimizi inceliyor ve olumsuz rapor veriyor. “Ziraat odasının kayıtlarının düzenli olmadığından emekli olamadınız” gibi laflar söyleniyor. Oysa Biz özveriyle işimize devam ediyoruz. Gelen denetmenlerin uygun görüşü olmadığından ne yapabiliriz diye soruyorlar. " dedi.



Ziraat Odası Başkanı Öztürk, konunun çözümü için çiftçilerimizin iş mahkemesine gitmekten başka çarelerinin kalmadığını belirterek "Çiftçilerimiz iş mahkemesine müracaat etmeli. SGK’nın yanlış tutumu nedeniyle Çiftlerimiz boşu boşuna koşturuluyor. Buradan Sesleniyorum uygulamalarınızdan vazgeçin" dedi:

Haber;E.TAYHAN