Düzce’nin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan fındık, toplama sezonun yaklaşması nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Bu konuda en çok merak edilen konular da fındığın rekoltesinin ve fiyatının ne kadar olacağı. Bu konuda sorularımızı yanıtlayan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk fındık rekoltesinin konuşulduğu kadar düşük olmadığını ve fındıktan 50 bin ton civarında bir rekolte beklediklerini söyledi.

“Ziraat Odası olarak Tarım İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz tahminler sonucunda fındığın rekoltesinin konuşulduğu kadar düşük olmadığını ve 50 bin ton civarında rekolte tahin etmekteyiz. Düzce, Türkiye fındığının % 10’nu temin etmekte. Buda Türkiye çerçevesinde baktığımızda 500- 600 bin civarında bir fındık rekoltesi beklenmekte. Bu da düşük sayılmaz”

Fındığın fiyatının devletten verilen destekle birlikte yaklaşık 7 TL civarında olacağını tahmin ettiklerini söyleyen Öztürk, hükümetin fındık fiyatlarına müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

“Fındık fiyatından beklentimiz bu yıl 5, 5 civarında bu devletten alınan 1,5 TL destekle birlikte 7 TL’ye varmasını bekliyoruz. Hükümetimiz mutlaka fındık fiyatlarına müdahale etmesi gerekir. Müdahale edilirse fiyatlar daha da yükseğe çekilebilir”

Çiftçileri fındığı toplama mevsimine de dikkat etmeleri konusunda uyaran Öztürk,” Hava koşullarından dolayı fındık geç olgunlaştı. Bu nedenle Ağustos sonları doğru toplamaları daha uygun olur” dedi.

Haber; S. KAŞKIR