Tarım Sigortaları Havuzu ( TARSİM) tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzce Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında sistemle ilgili yenilik ve uygulamalar hakkında bilgiler verilirken üreticilere sigorta yaptırmaları konusunda uyarı yapıldı.
 Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Tarım sektöründe çiftçiler ne kadar önlem alırlarsa alsınlar doğal afetleri engellemek mümkün değil. Tarım ürünlerinizi bir gecede kaybetmek istemiyorsanız tarım sigortanızı yaptırın.”dedi.
Kabaoğlu’nun ardından Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Ergürülü, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Zafer Karadut  Türkiye ve dünyada uygulanan tarım sigortası modelleri ve uygulamalarını karşılaştırılmalı olarak katılımcılarla paylaştılar.

Tarım sigortalarının yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de yıllara oranla olumlu yönde gelişim sağlandığı vurgulanırken, 2012 yılının 11 ayında Düzce’deki poliçe sayısının 3 bin adete, sigortalı alanın 20 bin dekara, sigortalı hayvan sayısının ise 2 bin’e yaklaştığı bildirildi.

Haber; S. KAŞKIR