Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, TMO’nun elindeki fındığı 6,50’den satacağına dair yaptığı açıklama karşısında ortaya atılan “2011 yılı mahsulü fiyatlarının düşeceği” anlamındaki değerlendirmelerin tamamiyle yanlış olduğunu savunarak, 2011 mahsulünün   ülkemizde yaşanan Rekolte düşüklüğü nedeniyle yetersiz olduğunun zaten bilindiğini belirtti.
Karslıoğlu, “ Asıl merak edilen nihai tüketici durumunda bulunan sanayicinin 2011 yılı mahsulü yetersizliği sonrasında TMO nun nasıl bir karar alacağı belirsizliği bu karar ile ortadan kalkmıştır.Piyasa rahatlamıştır. TMO yapmış olduğu açıklama sonrasında kararın “ talihsizlik olduğunu ve fiyatların düşmesine yol açacağını” düşünenler, ifade edenler ; yanılgıya düştüklerini daha 2. Günde ortaya çıkan fiyatlar ile görmüşlerdir. 6 Ocak 2012 Cuma günü açıklama yapılmış, piyasada Kabuklu Fındık Kg 7,30 TL , İç Fındık Kg 14,60 TL olarak işlem görmüştür.” Dedi.
 TMO’nun aldığı karar ile 2011 yılına ait çiftçinin ürününü veya Tüccarın stoklarında bulunan ürünü satışa çıkarmadığını vurgulayan Karslıoğlu, “ TMO Kendi stoklarında bulunan 2008 yılı Mahsulünün fiyatını açıklamıştır. Bu gün itibariyle çiftçi kesiminin elinde stok olarak nitelenebilecek ürünün % 15 olduğunu tahmin etmekteyiz. Dolayısıyle çiftçinin paniklemesini gerektirecek bir   durumun yaşanmayacağı anlaşılmaktadır. Ancak doğaldır ki 2011 yılı ürününün fiyatının bundan sonra yukarı seyretmesini kısmen engelleyecektir ki bu da olması gereken bir sonuç olarak değerlendirilmelidir. Çünkü Devlet ortaya çıkacak Fahiş fiyat hareketlerinin engellenmesini öngörmüştür. Bu da çok doğru bir davranıştır. Geçmiş yıllarda denenmiş ve çiftçilerimiz için yararlı sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Her Yokuşun bir inişi olduğu sözü gereği hiç olmazsa inişin rahat atlatılması önemlidir.” İfadelerini kullandı.
Karslıoğlu, tam zamanında ve yerinde yapılan TMO açıklamalarının çiftçilerimizin ve sanayicilerimizin yararına sonuçlar yaratacağına inandığını kaydetti.