Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) hububat satan üreticilerin ödeme tarihi 31 Ağustos 2011 olan hububat alım bedelini bankalara göndererek, toplam 145 milyon liralık ürün bedelinin üretici hesaplara aktarıldığını bildirdi.

Ödeme tarihi 31 Ağustos olan hububat alım bedelini banka hesaplarına yatırıldığını açıklandı. TMO’ya hububat satan üreticilerin hesaplarına 145 milyon lira aktarıldı. Böylece TMO olarak bugüne kadar 371 milyon lira hububat üreticilerine ödeme yapılmış oldu.

Bu yıl Türkiye'nin hububat rekoltesinin önceki yıla göre daha yüksek olduğunu kaydedildi. Bakanlık olarak sahada yapılan hesaplamalara göre, 22 milyon tona yakın buğday, 7,5 milyon tonun üzerinde de arpa üretimi olduğunu bildirilirken toplam tahıl üretiminin geçen yıla göre yüzde 10'a yakın artışla 35 milyon tonun üzerinde olduğu ifade edildi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) üreticiye destek olmak için hem emanet alımı hem de peşin alım yaptığını ve bugüne kadar 860 bin ton civarında peşin alım yapılarak üreticilere 226 milyon lira ödeme yapıldığı bildirdi.

Haber; S. KAŞKIR