Yaz geldi, düğün sezonu açıldı. Dünya evine girecek çiftleri nikahtan çok, düğün masrafları korkutuyor. Yeni eve alınacak eşyalar, balayı, belki yeni bir ev derken, kurulan yeni yuvanın masrafları bitmek tükenmek bilmiyor. Evlenecek çiftler, düğün masraflarını düşünürken, esnafınsa yüzü düğün sezonun gelmesinden ve satışların artmasından gülüyor.

Yeni evlenecek çiftlerin, gelinliğinden damat elbisesine, beyaz eşyasından, altın takılarına kadar oluşan düğün maliyeti kara kara düşündürürken esnafsa yazın gelmesiyle hareketlenen düğün sezonundan oldukça memnun. Bir düğün yapabilmek için çiftlere ortalama 40 bin TL gerekiyor.
Düğün sezonuyla hareketlenen sektörlerden biride beyaz eşya sektörü. Beyaz eşya satışı yapan Beko Çakıroğlu Ticaret’in sahibi Özkan Çakır, geçtiğimiz yıllara göre daha fazla düğün olduğunu ve bu yıl ekonomik sıkıntılara rağmen çiftlerin beyaz eşyaya rağbet gösterdiğini vurguladı.

“2010-2011 düğün sezonuna bakarsak bu yılın geçtiğimiz yıla oranla daha çok düğün olduğunu söyleyebiliriz. Beyaz eşya sektöründe de bu oran %20-25 oranında. Hatta Beyaz eşya sektöründe ciddi indirimlerin olması düğün yapacak gençleri biraz daha hızlandırıyor.” dedi.
Evlenecek çiftlerin almak zorunda olduğu bir ürün de mobilya. Karaca Center’in sahibi Hüseyin Karaca da düğün sezonundan memnun. Karaca, düğün yapan çiftlerin mobilya ürünlerine ve mutfak eşyalarına rağbet gösterdiğini ifade ederek, şu ifadelere yer verdi.

“Düğün sektörünün doğal olarak ekonomiye ciddi katkıları var. Çiftler ekonomik sıkıntıya rağmen bunları almak zorunda. Bu yüzden her şeye rağmen satışlarımız güzel devam ediyor. “
Düğünlerin olmazsa olmazı altın. Altın sektörü beyaz eşya ve mobilya sektörü gibi değil. Son günlerde Düzce’de bazı kuyumcular tarafından düşük ayar altın satışı düğün yapacakları tedirgin ediyor. Bu da altın sektörünün diğer sektörlere göre daha durgun geçmesine neden oluyor.

Haber; S. KAŞKIR