Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin etkileri Türkiye'de de hissedilmeye devam ediyor. Krizin Düzce üzerindeki etkileri hakkında bilgiler veren TSO Başkanı Metin Büyük, krizin dünyanın sorunu olduğunu belirtirken, “ Karamsarız. Çok umutlu konuşmak doğru olmaz. Çek ve senetlerin ödenmemesi sanayicileri zorluyor. Halk tabiriyle çek ve senetler patlayınca ekonomi bozuluyor, sanayiciler ödeme güçlüğü çekiyor. 10 kredi başvurusunun 9'u geri dönüyor. Bankalar ince eleyip sık dokuyor. Piyasada daralma var. Fabrikalarda ihracat olmaması nedeniyle elde kalan mallar birikiyor. Bu nedenle üretimde azalma var. ” dedi.

Bu sene fındığın piyasayı rahatlatmadığının altını çizen Büyük, “ Ekonomik krizin yaşandığı şu günlerde bütün olumsuzluklar ard arda geldi. Fındık para etmedi, kredi başvuruları arttı ancak faizler yüksek. Sanayiciler, el frenini çekmiş, hareket etmiyor.” şeklinde konuştu.

Fabrikaların kriz nedeniyle ilk etapta işçilere ücretsiz izin verdiğini söyleyen Büyük, “ Eğer yakın zamanda tedbir alınmazsa işçi çıkartmalarını da göreceğiz. Sistem bozulursa düzeltmek zor olacak. En zor şey işsiz kalmak. Ama umutlu olmamız lazım. Bu olumsuz gidişatın hep böyle devam edeceğini düşünmüyorum. Nisan-Mayıs aylarından sonra piyasanın düzeleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.