Avustralya’daki Türk işadamları Düzce’ye yatırım yapacak. Dünya Türk İş Konseyi Asya Pasifik Bölge Temsilcisi ve Yurt Dışı Türkler Danışma Kurulu Onur Üyesi Mehmet Ali Karamemiş aracılığı ile Düzce’de incelemelerde bulunan  İşadamları Süleyman Balcıoğlu, Hakan Elevli, İbrahim Şahin ve Ömer Altınoluk Vali Adnan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yılmaz, Düzce’ye yatırım yapmak isteyen işadamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
Sizinle koşmaya hazırız
 
Vali Yılmaz “Hemşerilerimi Düzce’de ağırlamaktan mutluyum ben her birinizin manevi ortağınızım. Sizinle koşmaya hazırız. Bizde bürokrasi yok. Ne lazımsa hemen yaparız.  Havayı toprağı kirletmeyen sanayi üretimi için yöneticiler olarak biz bir kitle ve ekip olarak iş adamlarımızla sanayicimizle beraberiz. Onlarla beraber 2023 vizyonu hedeflerimiz doğrultusunda üzerimize düşen ne ise 24 saat hazırız.” İfadelerinde bulundu.
 
Vali’miz her türlü desteği veriyor
 
Düzce’ye geliş amaçları ile ilgili bilgi veren Mehmet Ali Karamemiş, Vali Adnan Yılmaz’a desteğinden ötürü teşekkür etti.
 
Karamemiş konuşmasında; “Güzel ilimiz Düzce’de yatırım yapma imkanlarını araştırmak için Düzce’ye Avustralya’dan iş adamlarını getirdik. Vali’miz her türlü desteği veriyor. Doğaya uyumlu üretim yapılmasından yanayız. Biz de bunun bilincindeyiz. Değerli sanayici arkadaşlarım katkı sağlamak üzere buradalar.” İfadelerinde bulunarak Vali Adnan Yılmaz’ı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı projeleri çerçevesinde Avustralya’ya davet ettiler.
 
 İş adamları da ziyarette yaptıkları konuşmalarda Avustralya’da bulunan diğer Türk işadamlarını Düzce’ye yatırım yapmak için ikna etmeye çalışacaklarını söylediler.
 
Haber: S. KAŞKIR