Cumartesi günü açıklanan fındık fiyatına verilen tepkiler giderek artıyor. En fazla muhalefet partilerinin tepki gösterdiği fındık fiyatı konusuna Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Erdem'de açıklamalarda bulundu.

Erdem, “Fındık fiyatı Tarım Bakanı Mehdi Eker'in açıklamasıyla 4 YTL olarak belirlendi ve adeta dağ fare doğurdu. Fındık üreticisi ise büyük hayal kırıklığına uğradı. Bakan sadece Giresun kalite fındığın fiyatını açıkladı. Bizim fındığımızın fiyatı ise 4 YTL'nin altında olduğu için açıklamadı. Bakan yine fındıktan yüzde kaç kesinti yapılacağını ve ne kadar depo firesi kesileceğini de açıklamadı. Tek umudu fındık olan gariban vatandaş kendini bugüne 6 ay öncesinden olmayan fındığının parasını tüccardan taksit taksit alarak borç harçla, zar zor attı. Bu şartlar altında fındığını toplattı. Şimdi işçi parası var, okullar açıldı, çocukların okul ihtiyaçları var. Ramazan geldi erzak parası var. Yani fındıkçının 25 gün değil bir gün bile beklemeye tahammülü yok. Hükumet bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor ve vatandaşa adeta tüm ihtiyaçlarınızı erteleyin, hiçbir yere para harcamayın, Aralık'tan sonra harcarsınız diyerek vatandaşı açıkça tüccarın insafına bırakıyor.” dedi.

Fındığın ne zaman para edeceği konusuna da değinen Erdem, “ Fındık ne zaman para eder diye merak edenlere söyleyelim. Geçen sene 15 Temmuz'da 5.25 YTL açıklanmıştı. Çünkü genel seçim vardı. Siz şimdi bütün belediyeleri AKP'ye verin yüzde 47 değilde yüzde 97 oy verin bir daha ki seçimde rekolteye falan bakmadan fındığa çok iyi fiyat vereceklerdir.” şeklinde konuştu.