Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan Konuralp’in tarihi zenginliklerinin gün yüzüne çıkartılması amaçlanan projenin toplantısı Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Yardımcıları, İl Kültür ve Turizm Müdür Özcan Budak, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Avukat Ali Dilber ve davetliler katıldı.

Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi Koordinatörü Zeynep Cebeci projenin tanıtımını yaptı.

“Yaptıklarımızı kıskananlar var”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş burada yaptığı konuşmada kendisine yönelik eleştirilere sert çıktı. Keleş; “Yaptıklarımızı kıskananlar engellemeye çalışanlar var. Bunlara aldırmayacağız. Dedikodularla kaybedecek vaktimiz yok. İnandığımız her şeyi gerçekleştireceğiz. Son 2 yılımız kaldı bunun gibi projeleri bitireceğiz” diye konuştu.

Başkan Keleş Konuralp’le ilgili bir itirafta bulunmak istediğini belirtti ve “Ben kendimi Konuralp’e bir şey yapmışım gibi hissediyor ve onu telafi etmeye çalışıyor gibi hissediyorum” diyerek Konuralp’le en çok kendisinin mücadele ettiğini belirtti.

“Tarihin kıymetini bilemedik”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır tarihin kıymetini bilemedik diyerek başladığı konuşmasında “Bu tarihi ilimize kavuşturanlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür güzellikleri başka beldelerimizde de gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

Toplantı, Halk Eğitim Merkezi’nden sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları verilmesinin ardından son buldu.