SGK Mobil Denetim ve Kontrol Aracı faaliyete başladı. Her an her yerde işyeri denetimi yapabilecek olan araç özel şekilde tasarlandı. İçinde SGK verilerine her an ulaşılabilecek bir alt yapı sistemi ve bilgisayar olan özel araç denetimlerin hızlanması konusunda oldukça yararlı olacak.

Mobil Denetim ve Kontrol Aracı'nın yanı sıra insansız hizmet noktalarının da en kısa zamanda faaliyete geçeceğini ifade eden Avcı “ İnsansız hizmet noktaları ile vatandaşlar bankamatik şeklinde kapalı bir kabine girecek ve doğrudan görüntülü olarak SGK görevlisine bağlanacak. Burada işlemlerini çok kısa bir zamanda tamamlayacak ve istediği belgeyi alıp resmi işlemlerde kullanabilecek” ifadelerini kullandı.

BİN 117 TESCİLSİZ SİGORTALI

SGK İl Müdürü Erkin Avcı, ayrıca Alo 170 çağrı merkezi ile de vatandaşların 24 saat görevlilere ulaşabileceğini ve sorunlarını çözebileceğini belirtti. Avcı, 2009 yılından itibaren Düzce'de 133 tescilsiz işyerinin gelen ihbar üzerine ve denetimler sonucunda tescil edildiğini, bin 117 tescilsiz sigortalının Alo 170'e gelen ihbar ve şikâyetler ile sigorta tescillerinin yapıldığını söyledi.



Ayrıca 129 hileli (muvaazalı) boşanma tespit edildiğini bu sebeple maaşların kesildiğini ve dolandırıcılık suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.


Akçakoca'ya modern bir hizmet binası yapılması için çalışmaların devam ettiğini ve yer tahsisi tamamlanması durumunda 2014 yılı yatırım programına alınıp bir an önce bitirileceğini sözlerine ekledi. 

 

Haber; M.YILMAZ