Bir yükselen bir düşen “güvenli liman altın” gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Altın fiyatında yaşanan dalgalanmalarla ilgili sorularımızı yanıtlayan Düzce Kuyumcu ve Sarraflar Derneği Başkanı Serkan Sezen, altındaki yükselişin devam edeceğini ve vatandaşların altınlarını bozdurmaması tavsiyesinde bulundu.

“Altın bir ara düşüş yaşadı ancak bugünlerde eski değerine geldi. Altının düşüşü bir balans ayarıdır. Altın her zaman yükselir. Eskiden de böyle olmuştur. Bu nedenle uzun vadede her zaman altının alınmasını ve yatırım aracı olarak tercih edilmesini her zaman söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz.”

Yüksek fiyattan alarak düşük fiyattan satma mantalitesinin eskide kaldığını söyleyen Sezen, bozdurmaktan vatandaşta altın kalmadığını dile getirdi.

“Altını bozduruyorlar ancak artık vatandaşta da altın kalmadı. Her yükseldiğinde her furyada altın bozdurmaktan vatandaşta altın azaldı. Yüksek fiyattan bozdurup düşük fiyattan alma mantalitesinin de yanlış olduğu ortaya çıktı. Çünkü altın düşmüyor. Devamlı yükseliyor. Altın uzun vadede tekrar yükselmeye devam edecek. Altın 100 seviyeler düşse bir uzun vadede gene yükselecek o nedenle bozdurmasınlar. “

Altındaki yükselişin en çok kuyumcu esnafını zarar soktuğunu ifade eden Sezen “ 100 TL’den sattığımız altını 110 TL’den geri koymak zorunda kalıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Altının yükselmesi kuyumcunun zararına. Hangi esnafın malı yükselse karınadır ki. Çünkü sattığını yerine koymak zorundasınız. Örneğin bayram sonrasında bile bütün kuyumcular sattıklarını yerine koyamadılar. Arife günü 102 TL’ydi, bugün 110 lira. 102 den satıp 110 TL’den geri koyuyorlar. Altın her zaman göze batıyor. Ancak kuyumcu esnafı sattıklarını yerine koyamadıklarından sıkıntıdalar.”

Haber; S. KAŞKIR