Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yılın son gününde yapılan zamları ve hükümeti eleştirerek yeni yıla umutsuz ve mutsuz girildiğini bildirdi.
Yapılan açıklama şöyle; "Yeni yıla mutsuz ve umutsuz giriyoruz. Elektriğe, doğalgaza, sigaraya, otoyollara zam geleceği yönündeki haberler günlerdir canımızı sıkmaktaydı. Dünyada yaşanan ekonomik krizle birlikte 2009 esnafımız için zaten çok zor bir yıl oldu. Tüm bunların üstüne yılın son günü yapılan bu zamlar 2010 yılına umutsuz bir şekilde başlamamıza yol açtı. Bu sektörlere yapılan zam halkımıza direk yansımaktadır.
2009'un son günlerinde ve yeni yılın başlangıcında zam yapılması uygun değil. Zam çözüm değil. Zam haberi bile vatandaşların kimyasını bozuyor. Bu tür haberler süpekülatörlerin ve fırsatcıların işine yarıyor. Zamları kimse savunamaz. İnsanlar sokaklarda iş ararken bu zamlar sosyal patlamayı artırır. Bir an önce bu zamlardan vazgeçilmelidir.
Desob açıklamasında vergi artışları ile bütçe düzelebilir ama ekonomi bozulur. İşçi, memur ve emekliye yeni yılda yaşayacağı uygun ücret verilmelidir. Yeni yılda geleceğimize dair umutlarla girmeyi dilerdik. Malesef bu mümkün olmadı." denildi.