Organize Sanayi Bölgelerinde üretimde bulunan mevcut fabrikalarla kısır bir döngünün içerisine giren Düzce sanayisine istihdam açısından can suyu olacak bir yatırım için çalışmalar hız kazandı.

Bakan Özlü öncülük ediyor
Küçük ev aletleri üzerine üretim yapan Sinbo markası, Düzce’de fabrika açmak için girişimlerde bulunuyor. İstanbul ve Çorlu’daki hali hazırda üretim yapan fabrikalarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen Sinbo’nun Düzce’deki işsizliğe merhem olacağı düşünülerek kente kazandırılması için devam eden girişimler Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün öncülüğünde sürdürülüyor.

Siyasiler sıcak bakıyor
Sinbo’nun Düzce’de fabrika açma talebine Düzce’ye kazandıracakları değerleri göz önünde bulunduran Özlü ve ilin önde gelen siyasilerinin şirketin talebine sıcak baktığı ve açılması planlanan fabrika konusunda yardımcı oldukları öğrenildi.

Yer konusunda görüşmeler sürüyor
Sinbo’nun kurmayı planladığı fabrikaya uygun Düzce’deki mevcut 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde yeterli büyüklükte bir alan olmadığı için yer belirleme ve teslimi için şirket ile siyasiler arasından görüşmelerin karşılıklı sürdüğü dile getirilirken çalışmaların Düzce’nin menfaatine sonuçlandırılması için çalışıldığı aktarıldı.

Birçok alana olumlu katkı yapması bekleniyor
Özlü’nün büyük gayretiyle meclisten geçen Üretim Reform Paketi’nde sanayiciye getirilen imkanlarla birlikte Sinbo’nun Düzce’de uygun bir alanda kurularak yakın bir gelecekte faaliyete geçmesi bekleniyor. Fabrikanın Düzce’de üretime başlamasıyla birlikte birçok yan sanayi kuruluşunun bu durumdan olumlu yönden etkileneceği ifade edildi.

5 bin istihdam hedefleniyor
İlk etapta 300 kişi ile faaliyete geçmesi planlanan fabrikanın 4-5 yıl içerisinde istihdam kapasitesini 5 bin kişiye çıkarması hedefleniyor.

Haber:Y.SEVER