Yıl içinde bir çok alanda zam yapılırken en son elektriğe yüzde 9.4 oranında zam yapılmıştı. Elektriğe gelen zamlarla yıl içinde başka bir alanda zam yapılmaması beklenirken doğalgaza da zam yapılacağı haberleri yayılmaya başladı.

Doğalgaza yönelik yapılacak zam için çalışmalara başlanırken BOTAŞ'ın doğalgaz alım maliyetlerinin son dönemde oldukça yükseldiği ve çift haneli yani en az yüzde 10'luk bir doğalgaz zammı üzerinde durulduğu belirtildi.

Doğalgaz da son zam ağustos ayında yapıldığı için yeni tarifelerin de kasım ayında yürürlüğe girmesi gerekiyordu ama zam ihtiyacının yüksek olması nedeniyle ithalat faturasının mali yükünün vatandaşa ekim ve kasım olmak üzere iki aya bölünerek yansıtılması üzerinde durulduğu söyleniyor.

BOTAŞ, en son 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere doğalgaz fiyatlarına yüzde 16,8 oranında zam yaptı. Bundan önce ise, 1 Ocak'ta yüzde 7,4, 1 Haziran'da yüzde 7,4 oranında zam yapılmıştı. Böylece 2008 yılında yapılan zamlar yüzde 35'e ulaştı. BOTAŞ, ekim ve kasım aylarında da zam yaparsa, bu yıl vatandaşın kullandığı doğalgaza 5 kez zam gelmiş olacak.