Türkiye, ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Okulların açılmasına günler kala fındık fiyatının da hala açıklanmamış olması Düzce’deki vatandaşları okul kıyafetleri konusunda sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Bazı okul kıyafeti satan giyim mağazaları da vatandaşların iddialarına göre yüksek fiyat politikası uyguluyor.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Düzce Dokuma Giyim Mensucat Örgülük Eşya Esnaf Odası (DOGİM) Başkanı Ümit Yaşar Yaman da esnafları duyarlı olmaya davet etti. Yaman, bu konuda işyerlerine denetimlere gittiklerini de söyledi.

“İnsanlar, şu zor günlerde zor durumda geçinmeye çalışıyor, bunu bilsinler”
Yaman, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“2018 – 2019 eğitim öğretim yılının bütün öğrenciler ve velilere hayırlı olmasını diliyoruz. Kamuoyunda gördüğümüz üzere zamlar ve fahiş fiyatlardan dolayı bugün işyerlerini denetledik. Yaptığımız denetimlerde tabi ki gözden de kaçmış olabilir ama bir fahiş fiyat göremedik lakin tüketicilerimiz böyle bir şey yaptıklarında alışveriş yaptıkları işyerlerinden fiş alır ve fişleri bize ulaştırırlarsa eğer üzerimize düşen sorumluluk neyse bunu yerine getireceğiz. Normalde pantolon, tişört ve uzun kollu bir ürünün 135 lira fiyat bandında olması gerekirken 150 -200 liraya kadar satıldığını duyduk. Lakin bizim yaptığımız denetimlerde bunu tespit edemedik. Böyle bir şey oluyor ve fişini alıyorsanız bize gelin üzerimize düşeni yapalım. Esnaflarımızın böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum ama yine de yanlışlıkla yapacak olurlarsa bu ahilik ve esnaflık kültürüne uymaz. Onlar da bir baba ve öğrenci velisi olarak ellerini vicdanlarına koysunlar, ona göre fiyat belirlesinler. Karşısındaki insanlar şu zor günlerde zor durumda geçinmeye çalışıyor, bunu bilsinler.”

Haber: M. AYDIN