Marka Genel Sekreteri Erkan Ayan, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yurt dışında tanıtımına destek verilen ürünler kapsamında, hizmet, yazılım, sağlık turizmi, eğitim ve film sektörlerinin de yer alındığını hatırlattı.

Bugüne kadar yalnızca üretici ve mal ticareti yapan şirketlerin faaliyetlerinin desteklendiğine ve hizmet ticaretinin mal ticaretinden çok daha hızlı arttığına dikkati çeken Ayan, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda, dünya konjonktüründe hizmet ticaretine eğilmek ve bu sektörün gelişimini de desteklemekte Ekonomi Bakanlığımızca fayda görülmüştür. Sağlık turizmi de döviz kazandırıcı bir sektör. Tedavi amaçlı sağlık kuruluşlarımızın yurt dışında yapacağı tanıtım ve pazarlama faaliyetleri Ekonomi Bakanlığımızca yüzde 50 oranında ve 300 bin dolara kadar destekleniyor. Türkiye, dünya sağlık turizmi piyasasında şu anda 15. sırada bulunuyor. Doğru politikaların uygulanması halinde önümüzdeki beş yıl içinde beş milyar dolarlık sağlık turizmi gelirine ulaşmamız mümkün. Doğu Marmara'yı oluşturan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illeri, bu pastadan en yüksek payı alacak potansiyele sahip. "

Haber; H. İŞCAN