Başbakan Binali Yıldırım tarafından duyurulan “KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi” desteği kapsamında 5.500 başvurunun alındığı Düzce’de 3.100 işletme bu haktan yararlanmaya hak kazandı. İlk 12 ayı geri ödemesiz olarak uygulanacak faizsiz krediden faydalanacak işletmelerin kredi işlemlerini başlattığı bu süreçte, bir kez daha "Dolandırıcılara dikkat!" uyarısı geldi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı (KOSGEB) Genel Başkanı Recep Biçer, cep telefonu dolandırıcılarının KOSGEB adını kullanarak insanları dolandırmaya çalıştığını açıklayarak, "Bunlara itibar etmemek lazım." dedi.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Biçer, kamunun sağladığı imkanlardan istifade edecek insanları dolandırmaya kalkanlar olduğunu söyledi. 

KOSGEB'in devletin desteğini işletmelere sunmaya çalışan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Biçer, "Bazı kötü niyetli vatandaşlar, işletmeler, hatta şirket kuruyor. Vatandaşı dolandırmaya yönelik mesajlar gönderiyor. KOSGEB'den gelecek resmi mesajın dışında bizim aracılık firmalarımız yok. Sadece KOSGEB müdürlükleri, çağrı merkezlerinden bilgi alsınlar." şeklinde konuştu.

Biçer, ayrıca kendisine de böyle bir cep telefonu mesajının geldiğini ifade ederek, "'KOSGEB kredisi çıkartılacak' denilerek insanlara cep telefonu mesajları gönderiliyor. Kimi avlayabilirlerse. Bunlara itibar etmemek lazım." dedi.