Ekim ayının zam şampiyonu ucuzlamaya başladı. Domates ekim ayında bir ara 7 TL'ye kadar çıkmıştı. Vatandaş domates tezgahlarının önünden geçemez oldu. Fiyatlar ateş pahasını da geçti. Tabi bu durumdan ne pazar esnafı ne de vatandaş memnundu. Kimisi Kurban Bayramı'na kadar fiyatlar düşmez dedi. Kimileri düşebilir dedi. Ama düşebilir diyen de temkinli konuştu.

Ekim ayının zam şampiyonu kırdığı rekorların ardından bu yılki jübilesini yaptı. Fiyatlar düştü. Domatesin pazar fiyatı 1,5 TL ile 2,5 TL arasında değişiyor. Fiyatlar düşünce vatandaşın da yüzü güldü. Daha iki haftaya kadar domates tezgahlarının önü boşken şimdi vatandaş düştü alalım diye adeta domatese hücum etti. Biz de haftalardır domatese hasret kalan vatandaşlardan fiyatları değerlendirmelerini istedik.

İbrahim Yıldız; "Biz geldik perşembe pazarında ev ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Domatesin fiyatının 2 TL olduğunu gördük ve fırsat bu fırsat domates almayı tercih ettik. Şu anda 4-5 kilo domates alıyorum. Fiyatlar bir kez daha artacağını tahmin etmiyorum. Domates 1 Liraya kadar düşmesi gerekir."

Yaşar Demircan; "Domates fiyatlarındaki artış herkesin yüzünü güldürmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda domatesin sadece fiyatına bakıyorduk. Şimdi ise bu fiyatlar nasıl bu kadar ucuzladı diyerek pazarcının yanına gidiyor ve domates almaya başlıyoruz. Ben aslında Karadeniz Ereğli'de oturuyorum. Orada domates fiyatları 3 TL'den başlıyor. Düzce'de domates fiyatları gerçekten ucuz. Domatesin ucuzlaması pazar esnafını da rahatlattı. Onlara da domatesin rekor kıran günlerinde bu güne neler olduğunu sorduk. Onlarda bu günlere şükür gibi bir cevap verdiler."

Rafet Kahraman; "Geçtiğimiz aylarda domatesi tezgahlara bile koyamaz dercedeydik. Şimdi tezgahlarımızı süslüyor. Vatandaşlarda sürekli tezgahların başına giderek domates alabiliyor. Fiyatlar artık 3 TL'den yukarıya çıkmaz. Tam tersine inmeye başlayacaktır. Fiyatlar en az 1.5 TL'ye kadar düşeceğini tahmin ediyorum."

Nail Güner; "Hem Pazarcı hemde vatandaşların yüzü gülüyor. Tezgahlarda domates bolluğu yaşanıyor. Önceden pazarcı esnafı domatesi 3 kasa alırdı. Şimdi seradaki ürünlerin piyasaya düşmesi ile birlikte pazarcı esnafı 10 kasadan aşşağıya domates almıyor. Çünkü vatandaşlar domatesin ucuzluğunu fırsat bilip kilo kilo domates alıyor. Bu saatten itibaren domates fiyatlarının artacağını sanmıyorum."

Haber; R. BAL