Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü (DÜBİT) Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Öncü TV’de yayınlanan Manşet programına konuk olarak DÜBİT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Merkez olarak kuruldukları 2013 yılından bu yana yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Uğraş, 3 yılda yaklaşık 30 bin analiz yaptıklarını söyledi.

Hava kirliliği de tespit edilebiliyor

Yaptıkları çalışmaların sadece Düzce ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Merkez Müdürü Uğraş,diğer üniversitelere de hizmet verdiklerini belirterek, sulardaki kanserojen içeriklerin ve fındıktaki alfatoksinlerin analizinin yapılabildiğini dile getirdi. Ayrıca Çevre Mühendisliği Bölümü  aracılığıyla Düzce'nin önemli bir sorunu olan hava kirliliği ve çevreden gelen kötü kokuların tespit edilebildiğine dikkat çekti.

3 milyon TL'lik yatırım Tasarım ve Prototipleme Merkezi

MARKA’nın 3 milyon TL desteğiyle üniversitede kurulan Tasarım ve Prototipleme Merkezi'nde de bahseden Prof. Dr. Uğraş, birçok sektörün ihtiyacı olan analizleri gerçekleştirdiklerini aktardı. Sanayicileri ziyaret ederek neler yapabilecekleri konusunda onları üniversiteye davet ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, firmalara Ar-Ge hizmeti konusunda da yardımcı olduklarını sözlerine ekledi. 

"Hem Düzce hem de ülkemiz için bir şans"

Düzce için yeni ve önemli bir gelişme olan Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün 65. hükümette Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilmesi ile ilgili de görüşlerini aktaran Uğraş, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Düzceli olması hem Düzce hem de ülkemiz için bir şans." dedi.

"Akademik altyapımız da cihaz altyapımız da uygun"

Ardından Bakan Özlü'nün de takibinde olan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Düzce'ye verilen Oyuncak OSB sözünü hatırlatarak, önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Uğraş, Organize Sanayi Bölgesi’nin oyuncak organize sanayi olmasının düşünüldüğünü söyleyerek “Oyuncak demek, her yeri tasarlanan ürün demektir. Biz onların Tasarım ve Prototipleme Merkezi olmaya adayız. Akademik altyapımız da cihaz altyapımız da uygundur. Bunu başarabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

HABER;C.ÜSTÜNER