Her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. kamuoyunun ve yetkililerin gıda ile ilgili üretim, beslenme, gıda güvenliği, açlık gibi konulara dikkatlerini çekmek amaçlayan Dünya Gıda Günün 2015 yılındaki Teması; Kırsal yoksulluk döngüsünü kırmak için "Sosyal Koruma ve Tarım" olarak belirlendi.
 
Bugün dolayısıyla Düzce Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan  başkan Şerif Ali Karanfil,  Tarımda, sosyal koruma olmadan istikrarlı bir üretim yapılmasının mümkün olmayacağının altını çizdi. Kırsal kesimde yaşayan ve tarımla uğraşan ailelerin, yoksulluk ve açlık riski altında ve hizmetlere ve kaynaklara sınırlı bir erişim içerisinde olduğuna dikkat çeken Karanfil, “Bu aileler özellikle kuraklık, sel ve dolu gibi doğal afet yaşadıklarında, yeniden üretim yapabilecek ekonomik güçleri kalmamakta, zaten rahat bir iş ve istihdam şekli olmayan tarımdan uzaklaşmak istemektedir. Böyle durumlarda, sosyal koruma çok daha önemli olmaktadır. Bunun bilinciyle gelişmiş dünya ülkeleri yüksek seviyede sosyal koruma uygulamaktadır. Ülkemizde bu seviye yetersiz olduğundan hem tarım sektörü hem de üreticiler zorluk yaşamaktadır. İstikrarlı olmayan sosyal koruma tarım ve hayvancılığa bazen rahatlık verse de çoğu zaman sıkıntı yaşatmaktadır. En üst seviyelere çıkarılması gereken sosyal korumalar, tarımda istikrarlı üretimin güvencesidir.” dedi.
 
Yoksulluğa bağlı olarak insanların yeterli gıdayı üretememekte veya satın alamamakta olduğuna vurgu yapan Karanfil, “Yaşanan doğal afetler, mali krizler, savaşlar ve politik sorunlar nedeniyle artan gıda fiyatları da bu duruma olumsuz etkilemektedir. Toplumun gelişmişlik seviyesi fertlerinin tükettiği hayvansal gıdaların miktarı ile doğru orantılıdır. Ülkemizde tüketilen et, balık, süt, yumurta gibi değerli protein kaynakları miktarının gelişmiş ülke verileri ile karşılaştırıldığında çok geride olduğu görülecektir. Gelişmiş ülkelerin, uluslar arası kuruluşların, STK’ların ve ulusal yöneticilerin açlığın önlenmesinde Kırsal yoksulluk döngüsünü kırmak için "Sosyal Koruma ve Tarım" ı daha iyi anlamaları ve daha samimi olmaları dileği ile Dünya Gıda Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.