Yatırımcının "güvenli liman" olarak gördüğü altın, hem yatırımcılara hem de yastık altı yatırım yapan vatandaşlara özellikle son 1 yıldır güven vermiyor. Bu sene içinde yatırımcısına yüzde 25’in üzerinde değer kaybettiren altını yeni yılda neler bekliyor. 2013 yılında yatırımcının canını yakan altın 2014 yılında yükselişe geçecek mi? Altının yeni yılda nasıl bir yol seyredeceğini Kuyumcu Ragıp Gökesaoğlu’ndan aldık…
2013 yılında altının yaklaşık yüzde 25 oranında düşüşle geçtiğini hatırlatan Gökesaoğlu, altın fiyatları ile ilgili net bir açıklama yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Gökesaoğlu, “Ekonomistleri dinlersek 2014 yılının ilk aylarında düşeceğini söylüyorlar. Dünyada da altın üretimi düşmeye başladı. Üretim azaldığından düşmeyebilir. 2013 yılında tarihte görülmemiş bir biçimde yatırım yapanlar zarar etti. Türkiye’de ekonomistler ne derse tersi çıkıyor. Şuan insanların paralarını kendilerini göre değerlendirmeli lazım. Ancak altın her zaman kazandırır.”dedi.

ALTIN HER ZAMAN KIYMETLENİR

Altın alacak ve bozduracaklara tavsiyelerde bulunan Gökesaoğlu, altını her zaman kıymetleneceğini söyledi.

Gökesaoğlu, “Şuan altın düşük. 2014 daha da düşecek diyenlerde var. Yükselecek diyenler var. Altın her zaman kıymetlenir. Şuan düğün sezonu bittiği için altında hareketlilik yok. Şimdi yılbaşında pırlanta ve elmas alımı daha yüksek olması bekleniyor.” diye konuştu.

HÜKÜMET EL ATMALI

Banka ve PTT şubelerine hesap açtıran vatandaşların zarar ettiğini söyleyen Gökesaoğlu, hükümetin bu konuda bir çalışma yapması gerektiğini belirtti.

“Banklarda ve PTT şubelerinde hesap açtıranlara Allah kolaylık versin.”diyen Gökesaoğlu, “Serbest piyasa ile bankaların fiyatları aynı değil. Bankların altın satması ise hiç mantıklı değil. Hükümetin buna el atması lazım. Herkes kendi işini yapması lazım. Hem bankalar hem de PTT Kuyumculara büyük zarar verdi. Altın yatıranlar ve hesap açanların çok memnun olduğunu düşünmüyorum. “şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR