Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) iftar programı düzenledi.

 İftar programına Düzce Vali Yardımcıları Ramazan Şahin Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Daire Müdürleri, sivil toplum kurumu temsilcileri ve DÜSİAD üyeleri eşleri ile birlikte katıldı.

 İftar öncesi davetlilere tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi sunuldu. Okunan ezanın ardından davetliler oruçlarını açtı.

Yemeğin ardından konuşma yapan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, iftar davetine katılan bütün konuklara teşekkür etti.

Sıkıntılı Günler Yaşıyoruz

Dünyada küresel krizin devam ettiğine dikkat çeken Çakır, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Çakır, “Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Dünya ekonomisi yüzde 11 oranında önümüzdeki 2 yıl düşecek. Dünya 2. Dünya savaşından sonra en büyük ekonomi krizini yaşıyor. Ancak 19 yıllık iş hayatımda gördüğüm Türkiye hiçbir zaman dünyada bu kadar tanınmadı. Dolayısıyla dünyada bu kadar itibar gören bir ülkenin malı da dünya pazarında itibar görüyor. Ufkumuzu açık tutacağız. Çünkü bizim oyun alanımız dünya. Dünyada bu kadar itibar gören bir ülke olmanın avantajını dünyaya açılmakla beraber yaşamalıyız.”dedi.

Geçmişten Ders Almamız Lazım

Takım olmanın önemine işaret eden Çakır, Düzce’nin geçmiş dönemlerinden ders alarak yeni teşvik paketinden en iyi şekilde yararlanması gerektiğini belirtti.

Çakır, “DÜSİAD sizlerin de desteği ile her geçen gün büyümekte ve güçlenmektedir. İstihdam sayımızın attırılmaya ve ülke ekonomimize en üst düzeyde katkı sağlamamıza devam edeceğiz.