Üniversite ve sanayici arasında köprü oluşturmak amacıyla 25 Ocak 2012 tarihinde kurulan Düzce Üniversitesi Sanayi ve İş Dünyası İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSİMER) danışma kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. 
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, OSB yönetim kurulu üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları başkanları ile işadamları katıldı.
Rektör Şerifoğlu’nun düzce üniversitesi devam eden ve başlayacak olan yatırımları tanıttığı kısa sunumunun ardından danışma kurulu üyeleri toplantının gündem maddelerinden olan Üniversite ile Sanayi İş dünyası işbirliğinde önemli sorunların belirlenmesi konusunu görüştü.
Tek tek söz alan danışma kurulu üyeleri üniversite ve sanayici işbirliği noktasında kendilerine göre önemli gördükleri sorunları dile getirdi.
Danışma kurulu üyelerinin toplantıda en çok dile getirdiği sorunların başında “iletişimsizlik” olduğuna dikkat çekilerek üniversite ve sanayiler arasında ortak bir dilin oluşturulamadığı vurgulandı.
Üniversite ve iş adamları arasında birlik sağlanması gerektiğini vurgulayan Danışma Kurulu Üyeleri, işbirliğini etkinleştirmek için ortak bir dil oluşturulması gerektiğini belirtti.

Toplantıda DÜSİMER'in kuruluşu ve amacı ile çalışmaları aktarılırken, DÜSİMER içinde önerilerde bulunuldu.

Haber; S. KAŞKIR