Son dönemde Arapların gözde adresine dönüşen Düzce için tanıtımda yeni hamle... Doğu Marmara Bölgesi’nin yurt dışı hedef pazarı olan Orta Doğu’ya yönelik olarak önde gelen seyahat acentelerine bölge turistik destinasyonları ve yeni tesis altyapısını tanıtmayı amaçlayan II. Doğu Marmara Fam-Trip etkinliği başladı. 14 Mayıs'a kadar sürecek etkinlik kapsamında Düzce'deki turistik destinasyonlar ve tesisler incelenecek.

Sektör toplantısı da yapılacak

II. Doğu Marmara Fam-Trip etkinliği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’nın işbirliği ve sponsorluğunda; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Etkinliğe; Bahreyn (Bahreyn), Doha (Katar), Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) ile Cidde, Dammam, Medine ve Riyad’dan (Suudi Arabistan) 34 turizm profesyoneli katılım sağlayarak Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’da bulunan turistik destinasyonları ve tesisleri inceleme imkânı bulacak. Ayrıca etkinliğin son günü bölgedeki otel ve turizm acenteleri ile Orta Doğu’dan gelen turizm profesyonellerini bir araya getiren işletmeler arası bir sektör toplantısı (B2B) gerçekleştirilecek. İlki 2012 yılında gerçekleştiren ve bu yıl 2'si düzenlenen Fam-Trip etkinliği ile Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında olmayı hedefleyen Doğu Marmara Bölgesi’nin her geçen gün nitelik ve nicelik yönünden gelişen turizm kapasitesi tanıtılıyor.

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre kişi başı turizm harcaması en üst sıralarda yer alan Körfez pazarı turizm talepleri ile doğal ve turistik yapısı örtüşen Doğu Marmara Bölgesi’nde yapılan yeni yatırımlarla artan turizm kapasitesine Doğu Marmara insanının konukseverliği ve içtenliği eklendiğinde Doğu Marmara’nın Türk turizminde yeni çekim merkezi olacağı öngörülüyor.

HABER;C.ÜSTÜNER