SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) her yıl 150 bin TL’den fazla borcu olan işverenlerin listesini her yıl olduğu gibi bu yılda yayınladı.Bu yıl liste ilk olarak 20 Haziran’da yayınlandı. İlk listeye yapılan itirazların değerlendirilmesiyle oluşturulmuş güncel liste, önceki gün netleşti.

Ağırlığını belediyelerin oluşturduğu listedeki geçen yıla göre hareketlilik dikkat çekti. SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yayınladığı en borçlu işverenler listesi, belediyelerin SGK’ya borç ödememe konusunda adeta yarıştığını ortaya koydu. 
En borçlu 50 işverenin 36’sını belediyeler oluşturdu. Bu belediyelerin 17’sinin AK Partili, 13’ünün CHP’li, 3’ünün MHP’li ve 2’sinin ise HDP’li olduğu görüldü. 


DÜZCE’NİN BORCU BÜYÜK

Listede bazı belediyelerin hızlı yükselişi de dikkat çekti. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in “Herkes Audi ile gelsin, ben Passat mı çekeyim yanlarına” demesiyle gündemde olan Düzce Belediyesi de, borcunu hızlı artıran belediyelerden oldu. Geçen yıl 7.1 milyon TL borcu olan Düzce Belediyesi’nin borcu bu yıl 26.3 milyon TL’ye çıktı ve 24’üncü sıradan en borçlular listesinde yerini aldı.(Kaynak:Hürriyet)