Dünya turizminde Türk turizm sektörünün bilinirliğini arttırmak hedefiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla organize edilen Travel Turkey İzmir Fuarı bu yıl 10. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Turizm sektörünü İzmir'in Gaziemir ilçesindeki fuar alanında buluşturan organizasyonun açılış töreni bugün Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla yapıldı. 8-11 Aralık tarihleri arasında açık kalacak olan ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar ve Kongresi'nde Düzce'nin de tanıtımı yapılıyor. Düzce Valiliği'nin desteğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından fuar alanında açılan stantta Düzce'nin doğal güzellikleri ve yöresel ürünleri tanıtılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak'ın da katıldığı fuarda ayrıca bir çok zenginliği içerisinde barındıran şehrin, alternatif turizm potansiyellerine yönelik de stantı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere, bilgiler veriliyor.



Bir çok ülkeden her yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile dikkatleri üzerine toplayan fuarda sergilenen turizm zenginlikleri ile yerli ve yabancı turizm yatırımcılar ile acentalar ve tatil planı yapan turistlerin gözlerinin Türkiye'ye çevrilmesi sağlanırken, geniş bir stant alanıyla organizasyonda yer alan Düzce'ye olumlu geri dönüşlerin olması umut ediliyor.

Öte yandan Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin de gerçekleştirileceği fuarı ziyaret eden ülkeler arasında komşu ülkelerin yanı sıra ABD, Almanya, Arjantin, Belçika, Çin, Endonezya, Fransa, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Ukrayna, Umman ve Ürdün de yer alıyor.