Düzce'deki işletmeler için önemli fırsat! MARKA tarafından hazırlanan Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel İnovasyon Stratejisi kapsamında bölgedeki işletmelerin inovasyon yönetimi konusunda bilinçlendirilmesi ve inovasyon kapasitelerinin arttırılması amacıyla “Doğu Marmara KOBİ’lerinin Inovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi InnoTEAM Yarışması” düzenleniyor.



Başvurular başladı
Firmaların yarışmaya başvurabilmesi için; faaliyet/üretim alanının Düzce'de bulunması, kuruluşunun üzerinden 3 yıl geçmiş olması ve en az 20 en fazla 1000 çalışana sahip olması gerektiği bildirildi. lnnoTEAM, iki aşamalı bir değerlendirme ve elemenin ardından, firmalara atanan mentör, inovasyon uzmanları ve firma ile oluşturulacak takımların yapacağı çalışmalar sonucunda en çok gelişmeyi gösteren firmaların jüri tarafından belirlendiği bir süreci kapsıyor. 6  Şubat'taki tanıtım toplantısının ardından başlayan başvuru süreci 17 Mart 2017 saat 23:59’da bitecek. 5 aşamalı bir süreci kapsayan yarışma, Aralık 2017’de ödül töreniyle sona erecek.

İnovasyon nedir?
İnovasyon, yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirmek ve bunu ticari gelir elde edecek hale getirmek için yürütülen tüm süreçleri kapsar. Yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirme, yeni düşüncelerden doğar. İnovasyon sürekliliği olan bir faaliyettir.