Kaynaşlı Esnaf Odası Başkanı Kemal Korkmaz, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada Bolu Dağı’nda kurulan Bolu Dağı A.Ş.’nin Düzce esnafını büyük sıkıntıya sokacağını ve Bolu Dağı A.Ş.’nin Bolu ikametgahı olmayanları işe almadığını öne sürdü.

Korkmaz, “Biz bunun ne olduğunu bilmediğimiz için kurulsun dedik. Fakat şimdi Bolu’nun Düzce’nin kendi esnafı sıkıntıya düşecek. Bolu’dan Düzce’den otobüs kaldırılıp tesise geliyor. Bu da ilerleyen zamanda esnaflara sıkıntı yaratacak. Bolu Dağı A.Ş. bu bölgeden iş istihdamı alması gerekirdi. Ama Bolu ikameti olmayan kimseyi işe almıyorlar. Bolu A.Ş.’nin Düzce ile hiçbir irtibatı kalmadı. Bolu ve Düzce’nin büyük esnafı için çok büyük tehlike. İşçi alma konusunda da Düzce sınıfta kaldı. İşçi alınırken Düzce İş Kur ile irtibata geçilip oradan işçi alınması gerekirdi. Bu Bolu A.Ş.’nin % 51’i Düzce’nindi. Ama Düzce’den % 1 işçi alınıyor.” şeklinde konuştu.

Kaynaşlı ile ilgili de konuşan Korkmaz, Kaynaşlı esnafının durumunun iyi olduğunu fakat ilçeye gelen seyyar satıcıların esnafın kazanacağı parayı alıp gittiğini belirtti. Kaynaşlı’daki sanayi çarşısının da bir an önce değişmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, “Esnaf orada kötü şartlar altında çalışıyor.” dedi.

Korkmaz, “Seyyar satıcılar esnafın alacağı parayı alıyor. Seyyar esnafa bundan böyle mahalle aralarında mal sattırmayacağız. Böyle bir karar aldık. Biz satış yapmasın demiyoruz. Ama mahalle arasında satış yapmasın. Kaynaşlı’nın pazarına geldin orada satış yapsın. Ayrıca Sanayi Çarşısı istiyoruz. İnsanların orada çalışması bile mucize. İnsanlar orada kötü şartlar altında çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

HABER: R.BAL