2013 yılının heyecanı Düzce’yi sardı. Çarşıda da yılbaşı telaşı vardı. Aralık maaşları da yatan vatandaşlar soluğu çarşıda aldı. Yılbaşını nedeniyle vitrinler kırmızıya büründü. mağazalar, vitrinlerini çam ağaçları, kardan adamlar, noel babalarla süsledi. Yılbaşı ağacından tombalaya kadar geniş ürün yelpazelerinin bulunduğu dükkanlar, vatandaşların akınına uğradı.

Aileleriyle birlikte giysi ve hediyelik eşyalar alan vatandaşlar piyasayı canlandırdı. Piyasada yaşanan bu hareketlilik bazı esnafın yüzünün gülmesini sağladı.

Yılbaşı sofrasını süsleyecek yiyecek-içecekler için vatandaşın önemli uğrak yerlerinden biri oldu. yılbaşını evde karşılamaya hazırlanan vatandaşlar, meyve ve kuruyemişlere yoğun ilgi gösterdi. Kuruyemiş satan esnaf da satışların arttığını dile getirdi.

Ve yılbaşının vazgeçilmezi milli piyango biletleri… Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin başlamasına saatler kala milli piyango bayilerinde biletler tükendi. Bilet almak için son günü bekleyenler ise seyyar satıcıların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Milli Piyango İdaresi'nin bu yıl 45 milyon lira olarak belirlediği büyük ikramiye tüm vatandaşların halini süslüyor. Kimi ev, araba isterken, kimi de annesi için iyi bir gelin istiyor…

Haber; S. KAŞKIR